Rent a Cop-actie leidt tot 91 boetes

vrijdag 20 oktober 2017

Waalwijk - Bewoners stuurden donderdagavond 19 oktober de politie en de BOA’s van de gemeente Waalwijk aan tijdens het evenement ‘Rent a Cop’. Dit bleek een succes te zijn, waarbij maar liefst 91 boetes werden uitgeschreven.

Tijdens de actie stuurden wijkbewoners de politie aan via social media, e-mail of persoonlijke berichten. Hierbij werd aangegeven waar de agenten extra aandacht aan moesten schenken. Op drie locaties is er gekeken naar de verkeersovertredingen binnen de bebouwde kom. 

De agenten controleerden op de Heistraat en de Wendelnesseweg-Oost. Hier werden 35 snelheidsovertredingen gemeten. Op beide locaties is de maximum toegestane snelheid 50 km/u. Daarnaast kregen 16 bestuurders een boete voor het niet dragen van de autogordel. Ook hielden bestuurders een mobiele telefoon vast tijdens het rijden, was de APK verlopen en kon men geen rijbewijs tonen. 

Op de Groenewoudlaan werden 14 snelheidsovertredingen geconstateerd. Ook hier is de maximale toegestane snelheid 50 km/u. Daarnaast reden zes bestuurders zonder autogordel en vijf fietsers zonder verlichting. Allen kregen een proces-verbaal.

Rent a Cop is een initiatief dat vaker bij de politie gebruikt wordt. Met het project komt de politie graag in contact met burgers om wijkproblematiek in kaart te brengen. Op die manier kunnen agenten ingezet worden op de plekken waar dat (in de ogen van burgers) écht nodig is.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bern | 112 alarmeringen Bern | Goedkoop Tanken in Bern | Supermarkten in Bern | Weerbericht Bern