Bouwvakkers aangehouden na achtervolgen BOA

donderdag 6 juli 2017

Waalwijk - Een gemeentelijke beambte (BOA) is woensdagmiddag 5 juli bedreigd en aangevallen. Twee mannen (35 en 63) zijn aangehouden.

Woensdag voerden twee BOA’s (Buitengewoon Opsporing Ambtenaar) een controle uit na een melding in de Grotestraat. Daar was cement gestort in een put naar het openbare riool. De gemeentebeambtenvonden de metselaar. Hem werd verteld dat hij de put schoon moest maken, dat de uitgaande riolering werd gecontroleerd op zijn kosten en dat hij een bekeuring krijgt voor het dumpen van afval in de gemeentelijke riolering. Omdat de metselaar geen identiteitsbewijs kon tonen wilde de BOA hem fotograferen. De metselaar belette dat door zijn hand voor de camera te houden. Een tweede man kwam erbij. Hij greep de BOA vast. Ook een derde man kwam er bij. De BOA vroeg meerdere keren hem los te laten waaraan de man niet voldeed. Daarop haalde de BOA uit en sloeg hij de man in zijn gezicht. De man liet hem los en pakte een balk. De BOA’s verlieten het pand.  Zij werden achtervolgd door de drie mannen naar het Raadhuisplein. Daar kwam een man tussen de partijen waarop de bouwvakkers weer wegliepen. 

Agenten kwamen naar de Grotestraat en zagen een man bloedend in het gezicht staan. De groep waar hij bij stond verklaarde dat een BOA hem geslagen had en dat als de agenten niet optraden zij dat zelf zouden gaan doen. Na gesproken te hebben met getuigen en de BOA’s over het milieudelict en de mishandeling en achtervolging zijn twee mannen aangehouden. De man die geslagen is werd voor zijn insluiting langs de huisartsenpost gereden voor behandeling. De mannen verklaarden dat de BOA zonder aanleiding de klap had gegeven.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bern | 112 alarmeringen Bern | Goedkoop Tanken in Bern | Supermarkten in Bern | Weerbericht Bern