Politie zoekt dader vernieling met vuurwerk

zaterdag 27 februari 2016

Waalwijk - De politie is op zoek naar de dader van een vernieling van een woning door middel van vuurwerk. De bewoners van die woning, beiden visueel gehandicapt, zijn zich rot geschrokken.

Op vrijdagavond 26 februari 2016 om 23.05 uur kwam er een melding binnen van een ontploffing in een woning aan de Drogerij. Hulpdiensten spoedden zich naar de woning. Daar bleek dat er vermoedelijk zwaar vuurwerk tegen de voordeur van de woning gegooid was. De voordeur, een tussendeur en verschillende ruiten in de hal waren totaal vernield. De brievenbus was door de klap door de ruit van de voordeur van de buren aan de overkant gevlogen.

De bewoners van de woning lagen op dat moment te slapen in hun kamer op de begane grond niet ver van de hal. Ze schrokken heel erg van de knal. De man des huizes kleedde zich aan. Omdat hij, en zijn vrouw, visueel gehandicapt zijn probeerde hij op de tast te ontdekken wat er aan de hand was. De man rook ook een brandlucht. Zijn weg werd versperd door de deur die uit zijn sponningen geblazen was door de klap. Hij moest wachten tot er hulp kwam.

De politie wil graag de dader oppakken van deze laffe daad. Als de bewoners niet in hun bed hadden gelegen maar in hun woonkamer hadden gezeten was de kans groot geweest dat ze ernstig gewond waren geraakt door het rondvliegend glas. We doen daarom ook een dringend beroep op mensen die iets van dit misdrijf weten of gezien hebben. Ze worden dan ook dringend verzocht dit te melden via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

bron: politie.nl | Categorie: overlast-vandalisme


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bern | 112 alarmeringen Bern | Goedkoop Tanken in Bern | Supermarkten in Bern | Weerbericht Bern