Inbrekers nemen twee auto’s mee na inbraak

dinsdag 12 juli 2016

Waalwijk - De bewoners van een huis aan de Anna Blamanstraat missen na een woninginbraak hun twee auto's. De inbrekers namen tijdens een inbraak de autosleutels mee en ging er vandoor met een zwarte Audi A3 en een zwarte BMW 420d. De inbraak vond plaats dinsdag 12 juli 2016 rond 05.00 uur.

De inbrekers probeerden in eerste instantie via de achterdeur binnen te komen. Dat lukt echter niet. Vervolgens werd er een ruit vernield aan de zijkant van het huis, waardoor de inbrekers binnendrongen. De daders namen de contactsleutels van de twee auto's mee, die vervolgens werden gestolen.

Agenten namen een aangifte op en stelden een verder onderzoek in. De zwarte Audi heeft kenteken 74-LBV-1 en de BMW: GP-536-F. Beide auto's staan inmiddels internationaal als gestolen voertuigen gesignaleerd.

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven regelmatig in bij woningen om de autosleutels te kunnen bemachtigen.

De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Zeker als u getuige bent van inbraak, een overval of geweld. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bern | 112 alarmeringen Bern | Goedkoop Tanken in Bern | Supermarkten in Bern | Weerbericht Bern