Politie legt beslag op auto’s en motoren bij ruiming wietplantages

dinsdag 25 oktober 2016

Waalwijk - Bij de ruiming van een hennepkwekerijen legde de politie beslag op twee auto’s en drie motorfietsen. Na een veroordeling door de rechter kan dan crimineel verkregen geld teruggevorderd worden door de Staat der Nederlanden.

De wietplantages werden ontdekt op maandagmiddag 24 oktober 2016 in twee naast elkaar gelegen woningen in de Baardwijksestraat. De politie arresteerde de eigenaar (52) van beide huizen en zijn vriendin (45). In het woonhuis stond op de zolder een hennepkwekerij van 176 hennepplanten. In het andere huis werden twee wietplantages aangetroffen van respectievelijk 96 en 77 hennepplanten. Daarnaast lag er veel afval in dit huis afkomstig van eerdere oogsten.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de hennepplantages laten opruimen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Enexis deed aangifte van de frauduleus afnemen van elektriciteit. Het is gebruikelijk dat dan de meter wordt verwijderd.

Het openbaar ministerie, gemeenten en de politie geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bern | 112 alarmeringen Bern | Goedkoop Tanken in Bern | Supermarkten in Bern | Weerbericht Bern