Man aangehouden na bedreiging en belediging handhaver gemeente Waalwijk

woensdag 21 december 2016

Waalwijk - Een 53-jarige man uit Sprang-Capelle heeft dinsdag 20 december 2016 omstreeks 16.20 uur een handhaver van de gemeente Waalwijk bedreigd en beledigd. Hij werd daarna door de politie aangehouden en verhoord. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Twee opsporingsambtenaren van de gemeente Waalwijk zagen in Sprang-Capelle een auto op het gras geparkeerd staan.. Ze herkenden het voertuig omdat ze de eigenaar al eerder hadden gewaarschuwd. Ze besloten eerst  hun ronde door de wijk af te maken.  Toen ze terugkwamen, zagen ze dat de auto er nog steeds stond. Ze besloten een bekeuring uit te schrijven.  Er kwamen een man en een vrouw naar buiten die direct met hen in discussie gingen. De vrouw vertelde dat ze een handicap had. De man riep dat ze moesten oprotten. Hij richtte zich daarna op met name één handhaver die hij dreigend toeschreeuwde: “Kom maar mijn dam op, dan sla ik je er af. Hierna beledigde hij de buitengewoon opsporingsambtenaar en maakte ook nog enkele discriminerende opmerkingen.  De verdachte verklaarde aan het  bureau dat hij zo boos reageerde uit frustratie over zijn privésituatie waarin hij met zijn gezin zit. Hij vond achteraf dat hij heel onbehoorlijk en asociaal was geweest.

De overheid tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bern | 112 alarmeringen Bern | Goedkoop Tanken in Bern | Supermarkten in Bern | Weerbericht Bern